5 važnih pravila za offroad vožnju

Sve više ljudi se odlučuje za offroad vožnju jer je, priznaćete, to prava uzbudljiva avantura bez obzira koliko iskustva imate. Ako ste stari znalac i išli ste u ove adrenalinske ture više puta, onda sigurno već znate šta vam je na tom putu neophodno, a šta treba da izbegnete, a ako nemate puno iskustva, a vuku vas nepristupačne staze, evo nekoliko uputstava šta da ponesete sa sobom i na šta da obratite pažnju:

1. Ponesite sa sobom neohodan alat za popravku probušene gume. Ili ukoliko idete sa većom ekipom, rasporedite ko će šta da nosi i dogovorite se unapred. Ako ste jedan od onih motorista koji ne voli previše prtljaga na putu, preporučujemo da razmotrite Technomousse  elastičnu penu koja se postavlja kao unutrašnja guma, i, sad ide najbolji deo – ne može da se probuši.

2. Kako su ovo pomalo „divlje“ staze, nikad ne znate na šta ćete naići i kakav vas teren čeka – potrebno je da očistite lanac češće nego što biste to radili uobičajeno. Takođe, ceo motocikl operite nakon vožnje. Ipone u svojoj ponudi ima odlične, praktične sprejeve za čišćenje i održavanje, kao i neke koji su specijalno kreirani za off road vožnju.

3. Organizacija – Ako idete u većoj ekipi, dogovorite se ko će da bude vođa puta. Bilo bi poželjno da ta osoba dobro poznaje deonice koje ćete proći. Ako idete sami, neka makar jedna vama bliska osoba bude obaveštena o vašoj ruti. U slučaju nezgode na putu, lakše ćete obezbediti neophodnu pomoć. Obavezno ponesite vodu, i opciono neki slatkiš koji brzo može da vam povrati energiju. 

4. Poverenje u motocikl – Logično je da kada birate ovakav tip vožnje, važno je da vaša mašina bude ispravna, da je dobro poznajete i da ste sa njom potpuno sinhronizovani. Kako biste predupredili probleme, redovno servisirajte svoje vozilo kako biste otklonili sve eventualne kvarove i izbegli neprijatna iznenađenja na putu

5. 
Njeno veličanstvo KACIGA – Dok vi stvarate uspomene i najjače doživljaje, kaciga vam glavu čuva. Zato birajte kacige koje su sigurne, pouzdane i namenjene baš za ovaj tip vožnje. Jedna takva koju preporučujemo je SUBVERTER offroad kaciga brenda LS2. U divljem svetu cross kaciga Subverter je zvezda. Osim privlačnog izgleda i male težine, odlikuje je i dodatna udobnost i sigurnost. Spremna da prihvati sve izazove off road vozača. Dostupne modele ove kacige možete pogledati ovde.

Ekstra savet: Ponesite kameru, gopro ili neki drugi uređaj koji koristite za slikanje i snimanje. Verujemo da će ovo biti uspomene kojima ćete želeti da se vratite. Motobikeshop.rs vam stoji na raspolaganju za svu opremu, ulja i rezervne delove.