7 kriterijuma koje treba da zadovolje dobre moto rukavice

Kad krenete u potragu za moto rukavicama, jasno je da treba da mislite na dobru zaštitu kao najvažniji kriterijum pri kupovini. Međutim, vrlo brzo ćete shvatiti da je ponuda na tržištu šarenolika što se tiče cenovnog ranga i kvaliteta, pa odluku nije lako doneti.

LS2 brend se vodi logikom da kupcima pruži kvalitetnu opremu po pristupačnijim cenama, pa tako u Moto-Bike online prodavnici možete dobru ponudu rukavica, samo je važno da znate tačno tražite za sebe.

Mi smo izdvojili 7 kriterijuma koje smatramo da treba da zadovolje dobre moto rukavice, a to vam ujedno može pomoći da napravite pravi izbor:

Precizna veličina

Kada se odlučujete za rukavice, važno je da isprobate model koji vam se dopada i da se uverite da su vam taman. Samo kada vam rukavice u potpunosti odgovaraju tada vam mogu obezbediti punu pokretljivost šake i prstiju na komandi gasa i prednje kočnice. Preporuka za merenje veličine je sledeća: mernu traku obmotati oko ruke, iznad zgloba, obuhvatajući i palac, držeći traku blago zategnutu. Izmeriti i levu i desnu ruku i za meru uzeti izmerenu veću vrednost obima.

Prilagođenost vašem tipu vožnje

Svaki vozač je priča za sebe što se tiče navika i stila vožnje. Razmislite da li su vam potrebne duže ili kraće rukavice? Da li ste više sport i touring vozač, ili motocikl koristire za povremenu gradsku vožnju?

Fleksibilni materijali

Materijal od koga je izrađena rukavica treba da bude dovoljno čvrst kako bi obezbedio potrebnu zaštitu, ali i dovoljno fleksibilan kako biste imali što bolji osećaj dok nosite rukavice, i kako bi bez smetnji mogle da se prilagođavaju svim komandama na kormanu.

Zaštita na prstima i šaci

Ova ojačanja su važna jer je primarna funkcija rukavica da vas zaštite pri padu i udarcima. Pri svakom padu vozač refleksno pruža ruke ispred tela kako bi se zaštitio, i onda vam je jasno koliko važnu ulogu treba da odigraju rukavice koje nosite kako bi se ublažile/sprečile povrede, lomovi i iščašenja.

Udobnost i komfor

Rukavice koje ste odabrali treba da vam budu udobne i komforne u zavisnosti od godišnjeg doba. Preporučljivo je da letnje budu od rupičastog materijala kako bi vazduh bolje cirkulisao, a zimske da budu duboke (proširene) kako hladan vazduh ne bi ulazio ispod rukava jakne.

Način šivenja

Moto rukavice se šiju na drugačiji način nego ostale rukavice, a metode šivenja su osmišljene tako da rukavice budu izdržljivije u slučaju pada. Recimo, LS2 rukavice prave se uglavnom od kože, tekstila i kombinacije materijala koža/tekstil. Glavni materijal je koža, koja pruža kvalitet i udobnost. Tekstil predstavlja mešavinu polimera koji pruža otpornost na habanje. Zato se često koristi i kombinacija kože i tekstila. Različita kombinacija materijala koristi se za različite tipove rukavica.


Praktične funkcije

Sintetički otisak na kažiprstu (touch screen) vam omogućava da bez skidanja rukavica koristite mobilni uređaj. Još jedno zanimljivo rešenje koje nudi LS2 je brisač vizira na kažiprstu.
Ponudu rukavica kao i detalje o različitim modelima možete pogledati na zvaničnom LS2 sajtu.