LS2 Airflow OF562 – Moderna urban kaciga

LS2 Airflow otvorena (jet) kaciga namenjena je svim vozačima motocikala koji se uglavnom kreću po gradu, a žele kacigu koja će ih zaštiti, pružiti dobru preglednost i udobnost i koja će uz to imati i lep dizajn.

Vodeći se ovim vrednostima, LS2 je predstavio Airflow OF562 model za koji verujemo da će ispuniti sve vaše standarde. U daljem tekstu predstavićemo vam detaljnije ovu zaista dobru kacigu.

Za početak krenućemo od same školjke kacige koja se pravi u jednoj veličini, ali povrh toga sve veličine su odlično prilagođene. Školjka je pravljena od lakih, ali čvrstih materijala koji će vas zaštiti u slučaju pada. Sama kaciga dolazi u veličinama od XS do 2XL. U prilog bezbednosti ove kacige govori i to što LS2 Airfow OF562 poseduje ECE 22.05 sertifikat, a težina ove kacige iznosi svega 950 grama.

EPS pena koja je zadužena za upijanje dela energije udarca u slučaju da dođe do pada, napravljena je iz više slojeva kako bi upravo razložila energiju na više strana i sačuvala glavu u što većoj mogućoj meri.

Vizir je napravljen od polikarbonata i poseduje mehanizam za lako montiranje i skidanje. Jednostavno se „uglavi“ vizir u mehanizam ili pritiskom na mehanizam se optusti i izvuče. Dodatno mogu da se kupe zatamljeni ili viziri drugih boja. Takođe, vizir na Airflow OF562 otporan je na grebanje i UV zrake pa tako ne morate mnogo da brinete o njemu kada kacigu na primer ostavljate u koferu.

Važno je spomenuti i to da vizir pruža normalan pogled, odnosno ne uveličava i ne lomi svetlosni snop, pa tako ne ometa procenu daljine tokom vožnje.

Unutrašnjost kacige je hipoalergijska i laka za održavanje. Međutim, ventilacija je dosta dobro odrađena unutar same kacige zahvaljujući tome što ima dva otvora napred koje omogućavaju dobar protok vazduha, pa vam ni tokom letnjih meseci neće biti toplo i glava će vam se manje znojiti, te neće biti potrebe za čestim pranjem unutrašnjosti kacige.

Za bezbedno držanje kacige na glavi zadužena je brza kopča koja se lako zakači, a povrh toga je veoma jaka i osiguraće da kaciga ostane na glavi u slučaju da dođe do pada. Pored toga, poseduje i ojačanu traku za bradu, pa duže nošenje kacige neće predstavljati problem i neće stvoriti neprijatan osećaj niti žuljanje.

Još jedna praktična strana ove kacige je što je predviđena za komunikator i ima ostavljen prostor za umetanje zvučnika. To je veoma pohvalno za LS2, budući da i neke skuplje jet kacige ne poseduju ovu mogućnost, koja je nekim ljudima veoma bitna.
Za kraj, ostaje još jedan adut koji LS2 Airflow OF562 poseduje, a to je cena koja se kreće od 6.899 dinara. Postoji nekoliko grafika i boja kaciga i zasigurno ćete pronaći neku koja vam odgovara.