Evo zašto su LS2 kacige omiljeni brend širom sveta

LS2 brend je sinergija dizajnera, inženjera i tehničara. Timovi vredno rade na tome da se ispune zahtevi, pre svega vozača, u smislu da se pažljivo analiziraju i prate njihove potrebe na putu, obraća pažnja na detalje i izađe u susret svakom vozaču, bez obzira na uzrast, pol, način vožnje, iskustvo.

Kako je bezbednost i sigurnost uvek stavka broj 1, rame uz rame sa tim dolaze komfor i udobnost, a evo kakav tehnički proces stoji iza jedne kacige da bi ona kao finalni proizvod imala sve ove karakteristike:

Svaka LS2 kaciga sastoji se od tri glavna elementa, spoljne školjke, EPC zaštitnog sloja i brojnih dodataka poput udobnih obloga, načina držanja, vizira i ventilacije.

Tri glavna načina proizvodnje su:

– Polikarbonat ubrizgan u mešavinu ABC koristeći ekskluzivni postupak koji su razvili LS2 istraživači pod nazivom XPTT (termoplastična tehnološka smola). Ovaj industrijski postupak visoke preciznosti koristi kalupe isklesane iz metalnih blokova težine nekoliko stotina kilograma.

– Kompozitna punila u kombinaciji sa polimernom smolom koja pruža visoku otpornost na razaranje materijala 

– Karbonska vlakna u više slojeva se takođe pomešaju sa polimernom smolom. Ovaj postupak uključuje postupak gde plesni moraju biti u stanju da odole temperaturama većim od 120 stepeni C.

Šta je Carbon Fiber?

Carbon Fiber je materijal koji se široko koristi u vazduhoplovnoj industriji i naravno u visokokonkurentrnom svetu Formule 1 i Moto GP-a. Ima neverovatnu snagu, ali je i izuzetno lagan. Četiri godine istraživanja i značajna ulaganja LS2 je lansirao svoju prvu kacigu od karbonskih vlakana sa sistemom dvostrukih vizira.

Kontrola kvaliteta

Ni jedna od naših kaciga se ne prodaje dok se potpuno ne testira u LS2 laboratoriji. Svaka kaciga se detaljno razmatra kako bi se osigurao kvalitet i sigurnost. Takođe potvrđujemo da svaki model zadovoljava ili premašuje standard ispitivanja. To su ECE, DOT, BCI i Snell. Brojna ispitivanja su izvršena na EPC-u i na spoljnoj ljusci za apsorpciju udara. Takođe testira se podobnost, što je veliki zahtev od strane SHARP TESTING-a iz UK.

Poslednje na listi, ali ne najmanje važno – DIZAJN

Kada dođete na LS2 kacige sajt, tamo ćete pronaći vrste kaciga po kategorijama, a onda i različite modele određene kacige koja vam se čini kao idealan izbor za vas. Dizajn birate po svojoj meri – od urbanog do klasičnog. Od pastelnih do jarkih i dinamičnih boja. Od ultra modernih do retro varijanti – Izbor zavisi od vašeg senzibiliteta.

Samo vodite računa da budete brzi ako vam se neki model dopadne. LS2 dizajneri stavljaju akcenat na grafike, i može se desiti da u sledećoj seriji ne bude identična grafika jer često ubacuju nove i menjaju.
Najsigurniji i najdirektniji način da dođete do svoje kacige je tako što ćete proveriti dostupnost na motobike shop-u gde ujedno možete i poručiti online.