Kako se obući za udobnu gradsku vožnju?

Prednost kod svih vozača dvotočkaša je što se lakše provuku kroz gužvu, samim tim brže stižu na odredište, štedeći energiju – međutim, vrela leta svima podjednako otežavaju kretanje. Lakše se umaramo, teže dišemo i zato je važno da odeća koju nosimo bude praktična, prozračna i da smo dobro hidrirani.

Ovo naročito važi za vozače motocikala jer su direktno izloženi toploti. Pored toplote i sparine, leti nas često mogu iznenaditi pljuskovi i snažan vetar, i za sve to motociklista treba da bude dobro pripremljen.

Kao i uvek, prednost dajemo kacigama, jer služe da budete bezbedni u saobraćaju, a sa druge strane sada vam je potrebna praktična kaciga sa dobrom ventilacijom.
Preporučujemo LS2 kacigu Copter, i ovo je novi JET model koji imamo u ponudi. Dinamičnost, udobnost i dobra ventilacija su glavne karakteristike nove Copter kacige, pružajući uz to neophodnu sigurnost. Istakli bismo i sunčane naočare, koje odlično štite od sunčevih zraka tokom vrelih letnjih dana, a jednostavno se podižu i spuštaju (jednim potezom).

Kada govorimo o odeći, znamo da biste najradite imali minimum stvari na sebi, ali ipak bismo vam preporučili laganu jaknu. Pored toga što ima zaštitnu funkciju, ona vam može biti korisna pri iznenadnim promenama vremena. Dizajneri LS2 brenda mislili su na svaki detalj, pa tako u ponudi imamo pravu letnju moto jaknu – Predator, muški i ženski model. Ova lagana letnja moto jakna pruža visoku prozračnost, stil i udobnost. Sigurnost osiguravaju CE-certificirani jastučići za ramena i lakte, pored toga, na zadnjoj strani se nalazi veliki džep spreman za umetanje jastuka za kičmu.

Rukavice preporučujemo LS2 COOL koje će učiniti da budete sigurni tokom svakodnevne vožnje, vodeći računa o ventilaciji i bezbednosti. Sintetički otisak na kažiprstu dozvoliće vam da bez skidanja rukavica, lako i jednostavno koristite bilo mobilni telefon ili navigaciju.

Za obuću, birajte dobar kvalitet, po mogućstvu da bude izrađena od kože i udobna. Kad je gradska vožnja u pitanju, uvek imate kombinaciju hodanja i vožnje, pa je samim tim izazovnije izabrati jedan model koji će zadovoljiti sve kriterijume. Naša preporuka je da uvek prvo mislite na svoju bezbednost.

Jedna korisna stvar koju možete poneti sa sobom je cerada za motor, praktična je za nošenje i uvek je možete imati uz sebe ako idete do kafića ili planirate da se zadržite duže na nekom mestu. Pokrivanjem motora zaštitićete ga i od iznenadnih pljuskova, a i kada su velike toplote ovako mu možete obezbediti hlad.

Napomena: Kada se temperature podignu na 35-40 stepeni, ukoliko možete, izbegavajte vožnju u najtoplijem delu dana.