Najbolji izbor kacige za duga putovanja

Sezona dugih vožnji i putovanja je počela! Po rečima najiskusnijih motociklista, najvažnije je imati dobru opremu, a to se pre svega odnosi na kacigu – da pruža zaštitu, ali da istovremeno bude lagana, da ništa „ne zuji“ i „ne krcka“ kako bi osećaj na glavi sve vreme bio lagan i komforan. Kada jednom investirate u dobru opremu, vrlo brzo se iz iskustva pokaže da ste doneli dobru odluku. A šta je pravi pokazatelj dobrog izbora? Upravo to, da tokom putovanja ne mislite na kacigu, već sve vreme imate dobar osećaj koji vam omogućava da uživate u putu, okolini, istraživanju i da čak i malo duža vožnja u kontinuitetu za vas bude komforna.

Kao što ste već navikli od dizajnera i inženjera LS2, uvek se ističe kvalitet, inovacija i odgovaranje na potrebe profesionalnih trkača – a to posebno dolazi do izražaja kod modela CHALLENGER FF327 koji je sada dostupan i u KARBON verziji, o čemu će biti reči u nastavku.

Dolazi u čak 3 veličine školjke i ima izdužen ovalan izgled što se pokazalo kao dobitna kombinacija, jer gotovo svaki vozač može pronaći idealnu kacigu za sebe. Na pitanje zašto je pogodna za duga putovanja, odgovor leži u njenoj lakoći (oko 1.420g), dakle, nećete imati osećaj da nosite teret na glavi, a istovremeno će vam pružiti odličnu bezbednost i sigurnost na putu jer je izrađena od pažljivo izabrane kombinacije vlakana od stakloplastike i organske smole, otporna je na udarce i raspoređuje energiju po čitavoj površini školjke. Ono što dodatno doprinosi lakoći koja je istovremeno u sinergiji sa snagom je izrada školjke od više slojeva karbonskog vlakna.

Vizir je „A klase“ napravljen od 3D optički proverenog polikarbonata koji garantuje neiskrivljen pogled na okolinu (što je naročito važno kako biste ostali fokusirani tokom duge vožnje) a istovremeno je otporan na ogrebotine i poseduje UV zaštitu. Trkački vizir omogućava poboljšanu vidljivost u gornjem i perifernom delu, i to je jedna od karakteristika koja je trenutno jedinstvena na tržištu. Uz vizir mogu ići i sunčane naočare koje se brzo dižu i spuštaju, i postoje u providnoj i zatamljenoj varijanti.

Ono što vam može pružiti dodatni komfor na dugim putovanjima je lako održavanje kacige, postava se može skinuti i oprati. Kaciga je izuzetno prozračna – dizajnirana je tako da vazduh ravnomerno protiče uz pomoć EPS postave sa kanalima.

Mogućnosti izbora što se tiče dizajna i boja su višestruke, kao i kod ostalih LS2 modela. Kompletnu ponudu možete poledati u našoj online prodavnici.