Oprema za letnju vožnju - kako se obući i šta nositi sa sobom?

Priznaćete da, čak i ako ste najstrastveniji motociklista, ipak najviše vremena u vožnji provodite tokom letnje sezone. Najviše zbog vremena koje nam nudi dobre uslove za obilaske i vožnju, a i zbog sezone odmora. Reklo bi se, baš ovo sada je pravo vreme za dobra putovanja i moto ture.

A da li ste kompletirali svoju opremu?

Idealno bi bilo da imate sve što vam je potrebno za vrele letnje dane, a i iznenadne pljuskove. Izdvojili smo za vas nekoliko stvari koje preporučujemo da svaki motociklista ima na sebi i uz sebe, kako bi vožnja bila potpuni ugođaj, pa da počnemo:

1. Kaciga sa dobrom ventilacijom – Dok vozite leti, pogotovo ako idete na duži put, ono što najmanje želite to je kaciga sa kojom imate osećaj da vam se glava kuva pod kacigom. LS2 brend ima zaista dobar izbor što se tiče kaciga za dugu letnju vožnju, posebno iz razloga što pri dizajnu misle na svaki detalj i iskustvo vozača na putu. Izdvojili bismo Challenger jer ima posebno konstruisane kanale za ventilaciju koji omogućavaju ravnomeran protok vazduha pri nošenju. U ponudi su različite kombinacije boja i dizajna, a za prave letnje dane preporučujemo i atraktivne letnje boje

2. Univerzalna jakna – Postoje i letnje i zimske jakne, a ono što vam mi preporučujemo je da investirate u univerzalni model sa postavom koji se može upotrebiti u svakoj sezoni. Neminovno je da ćete se znojiti tokom putovanja, zato je važno da na sebi imate kvalitetne tkanine. Preporučujemo LANCE model, koji je nemanjen svim godišnjim dobima. Ima uklonjivu prozračnu i vodootpornu postavu koja štiti od kiše, a uklonjiva pamučna termo postava i ventilacioni otvori na grudima, leđima i rukavima omogućiće vožnju tokom cele sezone.

3. Udobne pantalone – Veliki je izbor različitih modela pantalona za motocikliste, a mi ćemo za ovu priliku izdvojiti farmerke LS2 
Vision EVO pre svega jer su vrlo udobne za nošenje i imaju odličnu prozračnost, a istovremeno su vrlo sigurne. CE1 sertifikovani štitnici za kolena su uklonjivi i nude dva moguća položaja. Farmerke su vrlo udobne, lako ih možete nositi na posao, u grad ili na putovanja.

4. Lagane rukavice – Preporučujemo LS2 model RAY letnje rukavice napravljene od fleksibilnog materijala, koji se idealno prilagođava i prijanja ruci. Sintetički otisak na kažiprstu dozvoliće vam da bez skidanja rukavica, lako i jednostavno koristite bilo mobilni telefon ili navigaciju.

5. Cerada za motor i kabanica – Naročito ako idete na duži put, a iznenadi vas kiša, bićete zahvalni sebi što ste poneli ove dve vrlo praktične stvari koje vam u startu neće zauzimati puno prostora. Preporučujemo ovu ceradu i ovu kabanicu.

6. Sprej za gume, za prvu pomoć – Ovaj Ipone sprej će vam biti pri ruci i kratkotrajno rešiti problem ukoliko vam se probuši guma. Garantuje prelazak više stotina kilometara pre popravke standardnim metodama.

7. Vodoodbojno sredstvo za vizir – Još jedan odličan Ipone sprej, u praktičnom pakovanju koje uvek možete imati uz sebe. Namenjen za zaštitu vizira kacige,vetrobranskih stakala na motociklima i skuterima od kiše. Omogućava odličnu vidljivost i brzo uklanjanje vode posebno tokom jakih kiša.

Ako imate dodatna pitanja, ili želite da nam prdložie temu o kojoj hoćete da pišemo, rado ćemo vam izaći u susret. Uživajte u vožnji!
Katalog
Meni
Početna