Top 3 kacige za najbezbedniju vožnju

Kakav god da je vaš stil u vožnji – bilo da volite laganu gradsku vožnju, ili ludu avanturu, uzbuđenje i strast na otvorenom putu – bezbednost će u velikoj meri zavisiti od dobro i pažljivo odabrane moto opreme. (Naravno, pred koncentracije, uvežbanosti i poštovanja saobraćajnih propisa).
Svaki deo opreme koji pažljivo odaberete povećaće vašu sigurnost na putu – jakna, rukavice, pantalone, obuća, ali naročito njeno veličanstvo kaciga.
Kaciga mora da vam bude udobna i po meri, tu nema kompromisa, a idealno bi bilo da ima takvu aerodinamiku koja ne stvara opterećenje na vratu i smanjuje buku od vetra.

Takođe, važno je da bude oblikovana tako da spreči povrede od velikog broja različitih udaraca koji se mogu desiti, naročito u zoni slepoočnica koja je najosetljivija.

Kaciga smanjuje rizik od povreda glave za 70% i rizik od smrti usled fatalnih povreda glave za 45%

Kad govorimo o kacigi ne možemo da ne pomenemo vizir – Birajte takav da vam nudi potpuno jasnu i nedeformisanu sliku bilo da se radi o dnevnoj vožnji ili uslovima smanjene vidljivosti, kao i da štiti od objekata koji se mogu naći u vazduhu prilikom brze vožnje.

Napomenućemo i deo oko zakopčavanja kacige, pored toga što je važno da bude siguran, udoban i da drži čvrsto kacigu na glavi, poželjno je i da se lako otkopčava.

Za motore od 125ccm ili veće preporučujemo full face kacigu koja ima najveći stepen zaštite, a dizajnirana je posebno za vozače kojima je prilikom vožnje telo nagnuto napred. U obzir mogu ući i flip up kacige, ukoliko češće pravite pauzu, jer se kod njih prednji deo otvara.
Obratite pažnju na veličinu!

Kada birate kacigu, obratite pažnju da vam bude sasvim udobna i komforna, napravite dobre mere, a vodite računa i da sam dizajn kacige, odgovara obimu vaše glave.

A sada, kao što smo obećali u naslovu, predstavljamo vam 3 kacige LS2 brenda, sa kojima nećete pogrešiti:

Ova kaciga savršeno prijanja na glavu zbog specijalno dizajniranog oblika unutrašnje i spoljašnje školjke. Da bi se osigurala bezbednost vozača noću ili u uslovima slabe vidljivosti, zaštita za vrat ima traku koja reflektuje svetlost. Zavesica za bradu pruža smanjenje buke od vetra i olakšano disanje pri velikim brzinama.

HPFC je skraćenica koja vam možda ne govori mnogo – ali to znači da je napravljena od pažljivo izabrane kombinacije vlakana stakloplastike i organske smole, pružajući snažnu, ultra laganu i čvrstu školjku, otpornu na udarce raspoređujući energiju po čitavoj površini školjke.
-Vizir “A klase” – Napravljen je od 3D Optički proverenog Polikarbonata A-klase koji garantuje optički neiskrivljen pogled na okolinu. Ujedno je otporan na ogrebotine i poseduje UV zaštitu.

Trkački oblik vizira debljine 3mm omogućava poboljšanu vidljivost u gornjem i perifernom delu, karakteristika koja je trenutno jedinstvena na tržištu.

Ova kaciga se obožava i postaje deo Vas, toliko da ćete zaboraviti da je nosite.Dvostruko sertifikovana kao Full Face i Flip Up. Modularna kaciga sa unikatnim mehanizmom podizanja prednjeg dela za 180 stepeni.

KPA – još jedna skraćenica koja kaže da je kaciga napravljena od posebno formulisane mešavine polikarbonata, termoplastike i dodatnih materijala od strane LS2 stručnjaka. Uz malu težinu KPA karakteriše i visoka otpornost na udarce raspoređujući energiju po čitavoj površini školjke. Ova posebna formula ispunjava zahteve ECE 22.05 i DOT.

Napravljena na isti način kao i prethodna, spoj modernog dizajna i modularne kacige. Ključne reči: aerodinamična, inovativna, sa laganom i fleksibilnom školjkom koja nudi vrhunsku zaštitu i udobnu vožnju.

Opremljena je vizirom “A klase”, a od prednosti istakli bismo i dodatne kanale u prednjem delu kacige koji omogućavaju veći protok vazduha, što je idelano za vožnju po vrelim letnjim danima.

Na našem sajtu možete videti veći izbor modela koji nudi svaki od ovih tipova kaciga. Birajte da estetski potpuno odgovara vašem stilu, jer ako ste se već odlučili za neku od ovih kaciga, najvažniji faktor, bezbednost, ste ispunili.