Evo na šta da obratite pažnju kod VIZIRA na kacigama

Kada birate kacigu, imajte na umu to da je vizir jedan od njenih najbitnijih delova. Razlog je logičan – vizir treba da vam obezbedi potrebnu vidljivost (a samim tim i bezbednost), potrebno je da bude otporan na UV zrake, kao i na ogrebotine i udarce.

U prethodnom tekstu pisali smo o JET kacigama, one su namenjene gradskoj vožnji pa samim tim imaju i tip vizira koji je prilagođen tome. Najvažnije kod ovih vizira je da imaju dobru preglednost, kao i praktičan mehanizam za podizanje i spuštanje jer kada vozite po gradu tada češće i stajete.

Naša preporuka za kacige sa odličnim vizirima su Challenger i Valiant 2 koje imaju vizir „A klase“ što znači da je napravljen je od 3D optički proverenog polikarbonata A-klase koji garantuje optički neiskrivljen pogled na okolinu.

Neke kacige su pored vizira opremljene i sa sunčanim naočarima, a ovo je posebno važno ako krećete na duži put, kako biste imali dobru preglednost čak i kada ste duže vreme okrenuti ka suncu. Izdvojili bismo Vector među Full Face kacigama, i Twister iz Jet katergorije, koja je idelna za vrele letnje dane.

Viziri su dostupni i u različitim bojama, što s jedne strane estetski poboljšava izgled kacige, a može i pomoći ukoliko nema sunčanih naočara kako bi se ublažili sunčevi zraci.

Kako sprečiti da vam se vizir zamagli?

Sigurno vam se mnogo puta desilo da vam se vizir magli od sopstvenog daha i da vas ometa prilikom vožnje, upravo to će sprečiti Pinlock sistem koji je osmišljen upravo sa tom svrhom da spreči magljenje vizira.

Pinlock funkcioniše tako što stvara mali prostor između vizira i pinlock-a koji je ispunjen vazduhom, vazduh je jedan od najboljih izolatora, on pravi balans izmedju spoljne temperature i temperature unutar kacige i na taj način sprečava kondenz i stvaranje sitnih kapljica vode na viziru.

Neke kacige dolaze u paketu sa pinlockom a neke imaju samo pripremu, pa je za njih potrebno 
dodatno kupiti pinlock. Važno je napomenuti da svaka kaciga ima svoj model pinlocka.

Podsećamo vas da svu LS2 opremu možete naručiti na motobike online shop-u !